MarjaHeinonen3

Huonoja ja kummallisia uutisia Suomesta

Ulkomailla havahdun jossain vaiheessa siihen,  että netin kautta pääsen vaivattomasti kiinni suomalaiseen mediaan. Innoissani klikkailen itseni ensimmäisenä Hesarin ja Ylen sivuille. Kokemus on hämmentävä. Viikonkin oleskelu Suomen rajojen ulkopuolella saa Suomen uutiset näyttämään kummallisilta.  Etäältä näkee toisin.
Ensimmäinen huomio: paljon isoja huonoja uutisia. Raportoinia globaaleista huolenaiheista.  Miten Putin on asettanut sotavoimansa taisteluvalmiuteen, miten Syyriassa on edelleen tukalaa. Totta on, että maailmalla tapahtuu paljon surullisia ja kauhistuttavia asioita.
Toinen huomio: vielä enemmän  pieniä huonoja uutisia. Ensimmäisenä lukupäivänä raportointia siitä, miten jotakuta on ammuttu ravintolan edustalla ja miten paljon ihmisiä on hukkunut juhannuksena. Seuraavana päivänä lukemishetkellä  Hesarin sähköisen version neljä tuoreinta uutista: 13 ihmistä loukkaantui neljän auton kolarissa, taksinkuljettajaa pahoinpideltiin, juhanus jatkui ilman vakavia onnettomuuksia, kuljettaja suistetttiin tieltä ja pahoinpideltiin...
Juu, tiedän vanhan totuuden siitä, miten vain huonot uutiset myyvät. Lukemissani suomalaismedioissa tämä oli sisäistetty ilmeisen hyvin.  Ihmettelen sitä. Ainakin Ylen arvoihin on kirjattu toivon ylläpitäminen. Maailma on täynnä kiinnostavia ilmiöitä ja asioita, jotka ovat uutisoimisen arvoisia. Jos aiemminkin olen haikaillut hyvien uutisten perään, näin ulkomailla haikailen niiden perään entistä enemmän.
Etten huiskisi paneutumatta, kävin vertailun vuoksi the New York Timesin ja la Liberationin sivuilla. Kumpikaan ei yltänyt samanlaiseen synkkyyteen. Molemmissa huonoja uutisia tasapainottivat muut sisällöt. No, ensimmäisenä tarkaselupäivänä ranskalaismediaa kevensi kummasti tietysti Ranskan jalkapallovoitto Sveitsistä. Vaikka sitä ei olisi ollutkaan, tarjolla on myös muuta lohduttavaa. 
Kolmas huomio: suuria juttuja pienistä asioista - Suomen ulkopuolelta katsottuna pienistä. Kuten siitä, millaisten mutkien kautta Nokia päätyi Microsoftin syliin. Miten pitkään kansallista traumaa pitää vatkata, että sen voidaan antaa olla ? Omaan napaan tuijottamisen jalo taito on kunniassaan. 
Muistan kun Nokia-Microsoft -kaupan ollessa kuumimmillan mediassa, amerikkalainen juristiystäväni hämmästeli asiasta syntynyttä kohua.  Yksi kauppa muiden joukossa. Eikä Nokian pyörittely ole ainoa suhteettomuuden ilmentymä mediassa.

Kumpi oli ennen: ankea ja omaan napaan tuijottava Suomi vai ankeita ja sisäänpäin lämpiäviä suomalaisuutisia kertova media? Kumpi oli ennen: muna vai kana ?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ihana ja iloinen avaus tylsästä uutisoinnista.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Joo olipa kerrassaan komea ja ihana ploki, kiitos tästä. Mie aivan riemastuinko oon tullu tänne Enontekiön peräkylhään ja aattelin, etten voi pittää ees ratiota aukiko net puolen tunnin välein jauhaa nuita onnettomia uutisiaan ihanko vähä-älysille polosille meile suomalaisrukille.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Olen itse positiivisten asioiden puolesta blogia kirjoittava (mutta myös kritiikkiä mahtuu. esim. valtion velkaantumisesta olen eniten kirjoittanut, ettei näytä hyvältä)

Blogistien iso joukko - päivästä päivään kaikesta marmattava joukko, ilakoi siitä, että tuon esille paljon myönteisiä asioita. Meitä on moneksi.

P.s. Olen usein linkittänyt tämän linkin, joka sekin tuntuun olevan liikaa
eräille blogisteille.
http://www.goodnewsfinland.fi/

Kim Niemi

Venäjän välitöntä uhkaa Suomen ja maailman rauhalle ei tule väheksyä. Palstoilla liikkuu lisäksi Putinin maksettuja provokaattoreita ja propagandisteja (US, IS). Näistäkään vaaroista ei voi suomalaisia varottaa tarpeeksi.

Käyttäjän KariHalla kuva
Kari Halla

Olipa teinimäinen juttu.Jos Ranskalla olisi tuhat kilometriä yhteistä
rajaa Venäjän kanssa,niin Putinin toimet kiinnostaisivat varmasti sen
verran kuin potkupallokin.Eihän amerikkalaista juristia tietenkään ihmeemmin jaksa mietityttää se miten Microsoft kaappasi Suomelta Nokian,jonka kansantaloudellinen merkitys ylitti jo metsäteollisuuden,
puhumattakaan kymmenistä tuhansista työnsä menettäneistä suomalaisista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Nythän on joka tuutista hehkutettu, että VAIN yksi hukkui tänä juhannuksena.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hyvä aihe tässä blogissa. Toivottavasti mahdollisimman moni lukee tämän blogin. Minkähänlainen maailmankuva median edustajillamme oikein on? Miksi pessimismi on niin päällekäyvää? Miksi asioista ei kaiveta muunlaisia näkymiä esille.

Onneksi olen jättänyt Hesarin lukematta jo pitkään. Toki noita iltalehtiä tulee seurattua jonkin verran. Tärkeämpänä pidän sitä, että kaverit päivittävät tärkeimpiä uutisiaan face bookiin, ja kun on fiksua porukkaa, niin maailma näyttää tasapainoisemmalle ja kiinnostavammalle kuin suomalaismediaa seuratessa.

Kirjat ovat minulle tärkeitä ja niitä lukiessa maailma näyttää ihan toisenlaiselle. Ei jää turhaan junnaamaan johonkin peri ikävään ja harmaaseen.

Luontokin esittelee kaiken aikaa uutta. Ei se sade ja viileyskään haittaa. Jotkin kasvit hyötyvät ja voivat paremmin. Tänäänkin löytyi mukavasti punikkitatteja.

Tässäkin on jotain pohdittavaa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-266...

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Herää kysymys, kumpi on realismia, ikävien, mutta tosiasiallisien ilmiöiden ja tapahtumien uutisoiminen ja pohtiminen, vaiko keskittyminen positiivisuuteen, jonka painavia aiheita nyky-Suomessa ja -maailmassa on kuitenkin vähän?
Negatiivisen pessimistin pettymiset ovat vain positiivisia, mutta positiivisen optimistin aina negatiivisia.

Aika vaikea repiä huumoria ja positiivisuutta näistäkään uutisista:

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288596880162.html

http://www.ksml.fi/uutiset/talous/hs-porssiyhtioid...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Suomalainen luonne on ilmeisesti taipuvaisempi pessimismiin kuin vaikkapa läntisen naapurimme. Itäinen naapuri varmasti osaa vielä paremmin pessimismin kuin me, ehkä kuitenkin lämminhenkisemmin?

Slaavilaisuuttako suomalaisissa tuo iänikuinen pessimismi vai opittua vuosien varrella?

Olen ikuisesti kiitollinen TTL:n optimisti pääjohtjalle, joka teki pitkän uran ja jaksoi aina nähdä asiat hyvältä laidalta ja kannusaa alaisiaan toimimaan. Toki terävyyttä, jonkinlaista piikikyyttä toki myös esiintyi. Silti jäi hiukan samanlainen jälkikuva kuin Kataisestakin.

Maan johtoon tarvitaan valoisaa näkemystä, kannustusta, eteenpäivän vievää ajattelua ei pessimismissä piehtarointia.

Juuri nyt pilkahtaa aurinkokin sadepilvien raosta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ennemminkin noita kahta uutista arvioidessa näkisn kateellisuuden nostavan päätään. Yrityksen ovat yrityksiä ja niissä toimitaan omilla ehdoilla. Onneksi kansa ei pääse päättämään. Muutoin kaikki pistettäisiin sileäksi tai jaettaisiin tasan ja sitten ei olisikaan mitään enää jäljellä. Onneksi täällä ei korruptio jyllää sillä tavoin kuin itäisessä naapurissa. Siellä tapahtuu hirveitä, eikä täällä kukaan pysty siihen vaikuttamaan. Sellaista korruptiota kukaan ei toki halua tänne. Sitä olisi syytä hiukan setviä.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Aika ala-arvoista kuitata selvät yhteiskunnalliset vinoutumat vain kateutena.
Tässä eräs blogi viittaamastani aiheesta, ja omat kommentit siellä:

http://kirsivirtanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1705...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #16

Pyydän anteeksi. En halua loukata. Olen todella pahoillani.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki Vastaus kommenttiin #20

Saat vaikka aivan suotta pyydätkin.
Asiat eivät ole henkilökohtaisia, ja vanha körmy loukkaantuu vain kaatuessaan tai jos lyödään.

Kimmo Paaso

Positiivisia uutisia ainoastaan . . .

Kimmo Paaso

Korruptiosta vielä pari sanaa. Selailin vähän aikaa sitten puheenvuoro-palstalla Kirsi Virtasen kirjoitusta johtajien jättipalkoista ja -palkkioista. Siellä oli eräs kaimani ( Kimmo Leino ) kirjoittanut pitkän jutun Suomen korruptiosta. Suosittelen että käyt lukemassa sen ja mietit uudestaan meidän korruptiovapaata johtajaporukkaa ja kerrot sitten minulle mitä mieltä olet siitä kirjoituksesta. Onko kysymyksessä marxistinen provokaattori ja riidanlietsoja, vai vain tyhmä mieshenkilö joka puhuu läpiä päähänsä? Vai onko niin että minun väittämäni miljardien huijaus tulee tuossa tavallaan esille? Kiitollinen vastauksestasi!

Kimmo Paaso

Heinonen elää kaikesta mikä vie yhteiskuntaa, yksilöä ja yhteisöä eteenpäin. Eteenpäin mennään sillä että ei lueta eikä tiedetä maailman ja yhteiskunnan ongelmista; kirjoitetaan vain sellaisesta tuiki tärkeästä kuin Idolien touhuista, BB-bimbon nakuilusta ja Tanssitähtien sekoiluista. Höystetään naapurimaiden kuninkaallisten häillä, kihlajaisilla ja kastajaisilla, sekaan hieman kotimaista romantiikkaa julkkisten kesken. Tasapainottaaksemme kaikkea onnellisuutta sirottelemme sekaan pari eroa samojen julkkisten välillä. Unohdetaan maailmanpolitiikka, sodat, epäoikeudenmukaisuudet ja vääryydet. Välinpitämättömyys toisten kurjuutta ja huonoja oloja kohtaan nostetaan kunniaan, tuloerot saavat mielellään kasvaa ( rikkaille lisää ja köyhiltä pois ). Tällaisella mentaliteetillako yhteiskuntaa, yhteisöä ja yksilöä viedään eteenpäin, Marja?
Olen vuosikymmeniä reagoinut siihen että tietyt lehdet keskittyvät enemmän juoruihin ja epäoleelliseen kuin tärkeihin asioihin. Olen kysynyt sadoilta ihmisiltä miksi juorut kiinnostaa enemmän kuin vakavat asiat. Noista sadoista henkilöistä suurin osa on kanssani autuaan samaa mieltä että nuo iltalehdet, viikkolehdet ja muut ovat täyttä paskaa eikä niitä lue kukaan. Silti nuo lehdet myy. Kuinka mahdollista? Yksi selitys lienee se että noista sadoista henkilöistä suurin osa nautinnolla lukee juuri noita lehtiä, mutta jostain syystä häpeävät myöntää sen. Ehkäpä tajuavat itsekin että täyttä paskaa 90% noissa lehdissä, eivätkä halua tunnustaa että lukevat mieluummin paskaa kuin asiaa. Siihenkin minulla on jo selitys: ei ihmisiä kiinnosta maailman vääryydet, epäoikeudenmukaisuudet tai kaksinaamaisuus. Jos vain itsellä menee suht hyvin niin mitäpä muista. No, jokainen staaplaa tyylillään ja heillä on siihen vapaa oikeus - kuten myös Marja Heinosella - mutta jos luullaan että maailma ja nuo edellä mainitsemani ( oikeastaan Heinosen mainitsemat )asiat kehittyvät ummistamalla silmänsä todellisuudelta, niin pahasti mönkään menee! Todennäköisesti blogin kirjoittaja on menestynyt henkilö jonka ainoa keino seisoa suoraryhtisenä ja kuvitella olevansa hyvä ja korkean moraalin omaava ihminen on kaiken kurjuuden ja vääryyden kieltäminen. O tempora, o mores!

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Olen päätellyt, että julkkisjuorut kiinnostaa siksi, että monet ihmiset ovat miltei sairaalloisen uteliaita toisten ihmisten asioista. Julkkisten töppäykset kiinnostavat, kun on niin mukava aina uudestaan päästä toteamaan, että eipä tuo kuuluisuus sen kummoisempi ihminen ole kuin itsekään. Saada kenties lohtua omaan mitättömyyden tunteeseen. Puhdas kateus ja vahingonilo.

Joillakin ihmisillä on kova tarve myös päästä julkisuuteen. Ei kai muuten noissa BB- ja idols-hömppäohjelmissa ole tuhansittain halukkaita osallistujia. Olisiko näitten ihmisten motivaatio se, että haluavat päästä sellaiseksi, jonka elämää ruoditaan ja kadehditaan.

Kimmo Paaso

Valo paistaa suomen kansalle uuden pääministerin ja uuden hallituksen muodossa! Mitäpä koleasta säästä, hyttysistä ja kärpäsistä! Mitä työttömistä ja niistä joilta viedään se maitolitra pois leikkaamalla lapsenlisiä! Elämme odotuksen aikaa, aikaa jolloin näemme uuden, rikkaan Suomen kasvavan raunioista! Alexander Stubb: maamme toivo! Ainakin rikkaiden ja hyväosaisten . . . Voimme odottaa innolla että maan rikkaat todellakin rikastuu: köyhät voisimme oikeastaan lähettää Ruotsiin. Työvoiman saamme halvemmalla Virosta, Vietnamista, Romaniasta ja muista halpatyövoiman maista. Sataprosenttisen varmasti yrittää Alexanteri Suuren jengi poistaa sellaiset turhat ja typerät lait minimipalkasta; kun kansa saadaan töihin nälkäpalkalla tai sen alle niin jäähän enemmän rikkaille investointikapitaalia. Kapitaalia jota käytetään koko kansan hyväksi? Ei tietenkään, vaan rikkaiden rikastuttamiseksi! Koska suomalaiset eivät mielellään tee töitä alle minimipalkan ( vaikkakin monet tekee jo ) niin parempi että maksetaan se viitonen tunnissa ulkomaalaisille, joille se on iso raha ja millä he painavat töitä kuin hullut. Kaiken lisäksi he ovat tyytyväisiä! Siispä vuorenvarma keino Suomen rikkaiden ja hyväosaisten hyvinvoinnin kohottamiseksi: kaikki tyhjänpäiväiset suomalaiset työttömät ja sairaat valtion kustannuksella naapurimaihin ja lisää vierastyövoimaa maahan. Sataprosenttisella varmuudella paranee olot maassamme silloin asuville suomalaisille, maa vaurastuu, terveydenhuoltoon ja sosiaalimenoihin voi tehdä kunnon leikkaukset ( vauraat ja rikkaat ovat terveempiä kuin köyhät ) ja elämme paratiisissa! PS. En ole maahanmuuttajia vastaan millään tavoin, joten kun kirjoitan että lisää vierastyövoimaa niin se EI ole minun henkilökohtainen mielipide tai vihjaus että täällä on niitä liikaa. Se on vain keino saada palkat alas ja maa jaloilleen DS

Kimmo Paaso

Irja Halonen kirjoittaa ihan oikein yhden asian: sen että onneksi maassa ei kansa pääse päättämään! Sillä niinhän se on että demokratia on vain sana, turha sellainen. Tässä maassa, niinkuin oikeastaan ihan jokaisessa maailman maassa, vain pieni joukko päättää asioista. Ja ne päättäjät sattuu aina olemaan RIKKAITA ja KORKEATULOISIA! Ei silloin ajatella tavallisen työläisen oloja tai elintasoa/elämisentasoa, silloin ajatellaan OMAA laihaa rahapussia. Jos on saanut lompakkoon sopimaan miljoonan, sopii sinne varmasti toinen ja kolmaskin . . . Koska en halua tuomita ketään ennen puolueetonta oikeudenkäyntiä - mikä ei kuitenkaan koskaan toteudu kun epäiltynä ja syytettynä on vallankahvasta kääntelevä rahamies - en väitä näitä henkilöitä rikollisiksi, mutta kylmä tosiasia on se että tilaisuus tekee varkaan. Suomeksi: kun sinulla on mahdollisuus kavaltaa, varastaa ja huijata itsellesi suuria omaisuuksia, sinä myös teet niin. Ja vielä suomennettuna: sen vuoksi on todennäköistä, että tässäkin korruptiosta vapaassa ( tämä on siis vitsi! ) maassa vallanpitäjät rikastuttavat itseään. Kaikista miljardeista mitä on maksettu Kreikkaan ja Portugaliin ja minne lienee, on aivan varmasti mennyt miljoonia niiden taskuihin jotka ovat päättäneet tukipaketeista. Kapitalisteina ja yrittäjinä ja poliitikkoina - joita tälläkin palstalla varmaan on - kaikki tietävät sen totuuden. Mutta eivät myönnä . . .

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Voi Kimmo Paaso mitä kirjoitat. Onko sinulle faktat hallussa lainkaan. Noita juttuja ei oikein millään keinolla voi niellä. Korruptio idässä ja lännessä aivan eri puusta. Enpä noin epäluuloinen ole poliitikkojamme kohtaan. Suomessa korruptio ei ole sellaista kuin naapurissa, jossa miljardit todellakin valahtavat vääriin taskuihin ja maan yläpään haltuun.

Martti Kovala

Jos riittävän monen suomalaisen v-käyrä nousee sietämättömäksi, he voivat vaihtaa vaaleissa eduskunnan kokoonpanon, ja sitä tietä myös politiikan sisällön. Tätä sanotaan edustukselliseksi demokratiaksi.

Kimmo Paaso

Edelliseen kommenttiin vielä lisäys, että kaikki yrittäjät eivät ole rikollisia. Samat yrittäjät eivät myöskään ole rikkaita. Kaikki poliitikot eivät ole huijareita, mutta he eivät olekaan asemassa missä he voivat vaikuttaa. Kaikki kapitalistit eivät myöskään ajattele vain omaa etuaan ja lompakkoaan, mutta he eivät olekaan silloin kapitalisteja . . .

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kiitos Juho linkistä. Näyttää ihan mielenkiintoiselle, mitä nyt äkkiseltään ehdin katsoa.

Reino Jalas

“Viikonkin oleskelu Suomen rajojen ulkopuolella saa Suomen uutiset
näyttämään kummallisilta. Etäältä näkee toisin.”

Yksi viikko! Tuo taitaa olla uusi maailmanennätys tässä maailmalla vieraantumisen kategoriassa.

Tunnetustihan kokkina ollessa näkee asiat aivan eri tavalla kuin mitä sopassa olevat ravut asiasta tuumivat. Kun nousee soppakattilasta ulos, niin tarkkailijana alkaakin kiinnittää huomiota eri asioihin. Että toivottavasti selleri pehmenee riittävästi. Ja ihan hyvinhän noilla tuolla menee, ihme kun napisevat.

Jos lehtijuttujen fiilinkiin liittyviä lehdistövertailuja tekee, niin pikkuisen Suomen lehtien vertailu suurvalta USA:n yltiöoptimistisiin lehtiin ei liene kaikkein relevantein vertailu. Ehkä vertailu muihin, lähempänä kalottialueita oleviin, tai saman kokoisiin valtioihin, voisi olla enemmän samalla viivalla.

Joten mihin sävyyn kirjoittavat muiden pohjoismaiden lehdet? Tai vaikka kanadalaiset ja japanilaiset ja puolalaiset ja slovakkien lehdet, juuri noista talouden ja turvallisuuspolitiikan asioista.
__
“Muistan kun Nokia-Microsoft -kaupan ollessa kuumimmillan mediassa,
amerikkalainen juristiystäväni hämmästeli asiasta syntynyttä kohua. Yksi
kauppa muiden joukossa.”

Taisi unohtua että väkeä on USA:ssa 60-kertaisesti Suomen määrä. Samaan mittakaavaan ja fiilikseen päästäkseen USA:sta olisi pitänyt kertakauppana myydä Microsoft, Google, Apple, Intel, IBM ja Hewlett-Packard Kiinan hallitukselle. Tai Alaska venäläisille.

Yksi kauppahan tuossakin vain on. Olisiko tällainen jo nostanut muutaman viikon lehdistökohua? Ja viileää amerikkalaisjuristiakin hiukan hätkäyttänyt.

Kimmo Paaso

Itänaapurissa on korruptiota, se tiedetään. Ja siitä muistaa ylenmääräisen optimismin kannustajatkin kuten Irja muistuttaa. Minä taas voin muistuttaa että itänaapurissa - sekä monissa muissa "korruptiomaissa" ( suurin osa tietenkin entisiä kommunistivaltioita, jos kysytään Irjalta ) - maksetaan pari kymppiä virkailijalle ja siellä homma sitten hoituu aika siististi. Täällä ihanassa Suomen mallivaltiossa on korruptio leivottu systeemiin sisään, kaikista palveluksista maksetaan nuo pari kymppiä mutta ero on siinä että täällä ne hommat ei välttämättä suju koska rahat menee siirtojen kautta rikkaiden varkaiden taskuun ja se virkailija ei saa mitään. Irja kertoo mielipiteitään ja puhuu faktoista: hän ei ole millään tavalla esittänyt faktoja itse, mutta faktana voin kertoa että kun muutin takaisin Suomeen 29 Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen huomasin että KAIKKI palvelut maksaa täällä paljon enemmän kuin länsinaapurissa. Se ei johdu mistään muusta kuin siitä että täällä korruptio on osa systeemiä. Poliitikkojen uskottavuudesta ja rehellisyydestä Irja sanoo jotain. Jotain sanoo suomalaisista se että täällä valitaan edustajikseen entisiä huippu-urheilijoita, muusikoita ja muitakin julkkiksia. Kaikki yhtä rehellisiä: eihän tietenkään kukaan entinen huippuhiihtäjä valehtele kun he sanovat että eivät koskaan ole käyttäneet kiellettyjä aineita, ei kukaan poliitikko ole koskaan tehnyt mitään laitonta, kukaan muusikko ei ole vetänyt piriä tai maria tai koksua. Yhtään vilpillistä vähennystä ei olla tehty, yhtään väärin perustein tehtyä matkaa valtion kortilla ei olla tehty. Missä sinä leijut, Irja? Oletko pilvessä itsekin, suorastaan pilvilinnassa? Poliitikot ja päättäjät ovat ihmisiä, ja ei ole olemassa (täysi-ikäistä ) täysin rehellistä ihmistä. Virheen tekevät kaikki nuo kansan valitsemat narrit ja herrat SILLOIN kun he VALEHTELEVAT päin naamaa niille jotka valitsivat heidät hyväpalkkaisiin hommiin. Ja virheen tekee Suomen junttikansa joka ei kunnolla ärähdä ja sano niille että puhukaa totta. Naiivisuus on typeryyttä kun se menee sille tasolle että kuvitellaan vain hyvää kaikesta: maailmassa ei ole kurjuutta ( kun siitä ei puhuta ), maailmassa ei ole vääryyttä ( kun sitä ei tunnusteta ), maailmassa on tasa-arvo ihmisten välillä ( ja joulupukki Korvatunturilla )ja Suomi on maailman paras maa . . . Å satan vilka idioter det finns i världen! Tur - eller otur - att jag är inte en av dem!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kysyt: Missä sinä leijut, Irja?
On korruptiota ja korruptiota. On isoa ja pientä, kätkettyä kaikki enimmäkseen. Mikä on oikeaa korruptiota ja mikä on muuta?

Kun nyt sitten faktoja kaipaat minulta niin niitäpä alan ladella, sillä informaation etsintä oli osa ammattitaitoani:
http://yle.fi/uutiset/suomea_varoitetaan_rakenteel...

Rakenteellinen korruptio on lahjontaa paljon suurempi ongelma.

Itäisessä naapurissa katoaa isot rahasummat ilman, että niihin voi puuttua millään lailla. Näin kerto IT-tehtävissä toimiva ystäväni, joka näki mitä tapahtuu, mutta häntä kiellettiin tekemästä mitään. Hän teki. Vaihtoi työpaikkaa, sillä ei voinut sietää moista, vaikka venäläinen onkin.

Todellakin korruption on haudattuna täällä kaikenlaisiin rakenteisiin. Miten se sieltä putsataan pois?
http://www.jyrkinen.fi/mietteet/korruptio-suomessa...

Ainahan sitä on ollut: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/kor...

Kyllähän minäkin tunnustan tosiasiat ja silti tuntuu, että muualla se on suurempaa kuin täällä. No oma maa mansikka, muu maa mustikka.

Kimmo Paaso

Hienoa, Irja! Sieltähän sitä tulikin, samaa mitä itsekin tiennyt ja kuullut. Jos kerran olet ollut tietoinen tästä ja tiedät miten mätä tämäkin maa on, niin miksi reagoit negatiivisesti kun joku ottaa esille nämä asiat? Luuletko todella ettö korruptio, moraalittomuus ja ahneus sekä toisten kusettaminen loppuu kun ummistaa silmät ja korvat ja kuvittelee että kaikki on hyvin?

Ei varmastikaan ole kivaa lukea epäkohdista silloin kun jo tietää ne, ja varsinkin jos samalla tietää että niihin on ilman ( suurta määrää rahaa eli todellista ) valtaa mahdoton puuttua. Kutenkin on ihmisiä tässäkin valistuneisuuden supermaassa(?) jotka eivät tiedä mitssä oikeasti mennään, ja jotka ovat iloisia tai kiitollisia kun kuulevat asian oikean laidan. SIKSI on parempi että lehdistö ennemmin kirjoittaa lahjovista mulkkuvitcheistä, selkärangattomista oman edun tavoittelijoista ja "tavalliselle ihmiselle päin naamaa"-naurajasta. Tieto lisää tuskaa, mutta KUITENKIN olen mieluummin tietoinen jostakin asiasta kuin onnellisen tietämätön.
Tässä nyt vihjaan kirjoituksessani siihen outoon ilmiöön, että sinä ja Heinonen olette sitä mieltä että Suomessa kirjoitetaan liian negatiivisesti asioista. Eihän asia niin ole: täällä kirjoitetaan hölyn pölyä enimmäkseen, ja varsinkin ns. iltalehdissä ( en mainitse viikkolehtiä jotka ovat luku sinänsä. Sensuuri saisi tosiaan toimia ja kieltää ne täysin ). Jos joku tärkeä uutinen tuleekin esille, häviää se saman tien tai muutaman päivän päästä kun taas Ilen ( Kanerva )tekstarit saavat palstatilaa viikkokausia. Syykin siihen on ilmeinen: vakavat laiminlyönnit, rikokset ja huijaukset tehdään usein juuri vallassa olevien mahtimiesten toimesta, ja silloin painetaan aika äkkiä jarrua ja villaisella. Ei herrojen varpaille hypitä miten sattuu, ei edes vapaassa Suomessa!

Silmät auki ja kuvitelmat oikeudenmukaisesta maasta tunkiolle! Vain siten saadaan jotain muutosta aikaan. Ja jos kuvittelee että ne jotka eduskunnassa ja hallituksessa istuvat ( tai nukkuvat kalliin viltin alla ) ovat rehellisiä, kansaa ajattelevia patriootteja, on Ruusus-unta mihin on pakko herätä. Täytyy vain varoa niitä ruusujen piikkejä . . .

Kimmo Paaso

Juho Antikainen: kiitos linkistä! Juuri tuollaista olen kaivannut, juuri tuollaisia uutisia. Jo riittää kuninkaallisten ja rikkaiden palvominen, jo riittää turha lässytys ja juoruilu! Uutisia tavallisen köyhän ihmisen syntymisestä tai kuolemisesta, kertomuksia kehitysvammaisten askareista ja huolista, tavallisesta elämästä. Totuuksia ja paljastuksia oikeasta elämästä eikä prinsessa ja prinssi-satuja, limaisia ja siirapinimeliä juttuja toisten makuukammareista. Ei paparazzien kuvia jostain vitun yläluokan snobista yökerhossa, ei isotissisiä blondeja rannalla munaamassa itseään. TAVALLISTA ELÄMÄÄ HYVINE JA HUONOINE UUTISINEEN!

Kimmo Paaso

Reino Jalas: 29 vuotta Ruotsissa asuneena voin sanoa että sen maan Iltalehteä ja Iltasanomia vastaavat lehdet ovat aika lailla täynnä samaa kamaa kuin nuo suomalaiset. Lööpit ja etusivut ovat täynnä juoruja ja paskan lässytystä, sisäsivuilla voi olla joku ihan oikea uutinenkin. Kuitenkin taisi olla uutiset hieman asiallisempia ja parempia, vaikka täytyykin myöntää että en paljon täällä lue "juoruiltalehtien" uutisia. En yksinkertaisesti luota niihin tippaakaan. Sama oli kyllä Ruotsissakin kun tarkemmin muistelen. Kun luit etusivun pienellä painetun otsikon - BB-tytön sekoilu-uutisen alapuolella - jostain vakavammasta, ja sitten luit sivulla viisi olevan jutun niin huomaa että juttu menee ihan toisin kuin etusivun otsikko antoi käsittää. Syykin on selvä: näin myydään muutama lehti enemmän, eli huijataan ihmisiä. Esimerkki: POLIISI AMMUTTIIN LÄHIÖSSÄ! Sivulla viisi: pari pikkupoikaa oli ampunut ritsalla poliisiautoa . . . Jepp. Ja näitä ilouutisia ja tosiuutisia täynnä olevia lehtiähän Marja ja Irja lueskelevat, kiroten mielessään juttua siitä poliisiammuskelusta joka on negatiivinen ja tekee maailmasta synkän. Elämä on synkkää joillekin . . . Nämä mainitsemani lehdet eivät ole mitään muuta kuin juoru- ja skandaalilehtiä, eikä niiden tarkoitus olekaan välittää laadukasta journalismia vaan myydä lehtiä itsekeskeisille, toisista piittaamattomille pilvilinna-asukeille. Oli he sitten pilvessä tai ei . . .

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa