MarjaHeinonen3

Ihanaa olla nainen - Naistenpäivän jälkeenkin

  • Ihanaa olla nainen - Naistenpäivän jälkeenkin

Naisten päivä tuli ja meni. Eiköhän pidetä huolta siitä, että jokainen päivä Naistenpäivän jälkeenkin tuntuu juhlalta meidän naisten elämässä. Tässä alkutahteina omat ajatukseni:

Tiedän olevani etuoikeutettu. 

Tyttäreni ovat suurenmoisia ihmisiä. Molemmat opiskelevat maailmalla ja haluavat tehdä maailmasta paremman paikan elää. Äitini oli ainutlaatuisen suurisydäminen nainen. Hän ei käynyt kouluja, vaan puursi työvuotensa Finlaysonin tehtaan kutojana kolmessa vuorossa. Elämän viisautta ja erilaisuuden ymmärrystä hänessä oli silti roppakaupalla. Minulla on ystävinä fantastisia naisia. Vahvoja, elämässä omannäköisiä asioita tekeviä ja yhteistä hyvää tavoittelevia. Toki välillä elämän suuntaa etsiviä, hukassa harhailevia. Niin kuin meistä itse kukin.

Kun itse katson peiliin, näen sieltä vahvan naisen, joka kulkee omia polkujaan. Pidän näkemästäni, vaikka - tai erityisesti siitä syystä - että kuva on epätäydellinen. Ainutkertaisuus syntyy juuri tuosta epätäydellisyydestä. Rahaa voisi olla enemmän, takapuoli korkeammalla tai uraputki upeampi. Mutta ei haittaa! Niiden sijaan on niin paljon muuta, mistä olla kiitollinen. Eikä vähiten siitä, että elämäni ja unelmani ovat omannäköisiäni. 

Toisaalta, äitini sanol aina äitienpäivänä, että mitä tätä turhaan juhlimaan yhtenä päivänä. kun muina päivinä saa laittaa ruoan, siivota ja kantaa kukat pöytään. Äitienpäivä pitäisi olla joka päivä, hän julisti tiukasti. No, minä otin viime viikolla ruusut vastaan mielelläni ja paistattelin erityishuomiossa. Minusta koskaan ei ole liian pientä syytä juhlaan! 

Silti äitiäni kompaten olen sitä mieltä, että jokainen päivä Äitienpäivän ja Naistenpäivän ulkopuolellakin on arvokas. Jokaisen naisen pitäisi olla ylpeä omasta naiseudestaan ja toteuttaa sitä omannäköisenä joka ikisenä vuoden päivänä. Käyttää ainutlaatuisuutta hyvään johtamiseen, hyvään ystävyyteen, hyvään työtoveruuteen, toisten auttamiseen, yhteisen polun raivaamiseen. 

Naisissa on paljon ihmeellistä, usko pois!

Oscar Wilden sanoin: Ole oma itsesi, kaikki muut ovat jo varattuja!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Valitettavasti me miehet olemme olemassa, me luojan onnettomin aikaansaannos. Kyllä maailma olisi pyörinyt ilman meitäkin, ja paljon paremmin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ei hätää Hannu Valtonen. Kyllä miehen pitäisi hiukan naisen hyvän olon esilletuontia kestää. Ei sitä niin kovin usein tapahdu.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

"Naisissa on paljon ihmeellistä, usko pois!"

Niin on ja erilaista, vaikkapa Heli Laaksosen sanoin

Ko kysyn kuut kattoma
miäs sanno et mää olen sen jo nähny

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Heli Laaksonen tuntee naisten ja miesten mietteet ja osaa ne sopivan hauskasti sanoittaa.