MarjaHeinonen3

Bistrollinen intohimoa ja yhteisöllisyyttä

 • Bistro Amoren tunnelmaa.
  Bistro Amoren tunnelmaa.
 • Ylpeä ja ennen kaikkea onnellinen kokki.
  Ylpeä ja ennen kaikkea onnellinen kokki.
 • Bistro illan pimetessä.
  Bistro illan pimetessä.
 • Teemaan sopivat Italia-julisteet tilattiin Roomasta, toimitettiin Tukholmasta.
  Teemaan sopivat Italia-julisteet tilattiin Roomasta, toimitettiin Tukholmasta.

Vietin viikko sitten lauantaina elämäni upeimman bistroillan ravintolassa. Nyt en puhu pelkästään hyvästä ruoasta, vaan lähes maagisesta ilmapiiristä. Enkä liioittele yhtään.

Illan pimetessä ja tunnelman kohotessa intiimissä bistrossa iltakävelijät vilkuilivat uteliaina ikkunoista sisälle. Ohi kulkevat autot hidastivat kohdalla ja jäivät ihmettelemään, mistä on kyse. Mistä siis olikaan kyse huikean elämyksen syntymisessä?

Ennen kaikkea yhden ihmisen heittäytymisestä kohti unelmaansa. Intohimoinen harrastelijakokki, joka toteutti haavettaan muuntautumalla yhdeksi illaksi pop up –ravintolan vetäjäksi.

Todella tinkimättömästi heittäytymällä. Hän suunnitteli italialaisen menun, vuokrasi ruoanvalmistusvälineet, suoritti hygieniapassin, tilasi Italian matkailutoimistosta Roomasta julisteita bistron seinälle, osti kokintakin, teki fb-sivut, muotoili kutsut. Bistro Amore oli valmis! Benvenuti!

Mutta illassa oli muutama muukin olennainen mauste. Ainutlaatuisen tunnelman syntymisessä oli kyse yhdessä tekemisen ja yhdessä olemisen voimasta.

Ruokapuoti Lempin omistaja antoi kahvilatilansa ja keittiönsä käyttöön ja tuli itse viinipullon ja kavereidensa kera juhlatunnelmissa bistrovieraaksi. Läheiset hoitivat jälkiruoan ja tarjoilun – amatöörihengessä nekin tietysti.  Asiakkaat – tutut ja tuntemattomat hyvän ruoan ystävät – heittäytyivät tunnelmaan mukaan. Heittäytyjiä olisi riittänyt enemmänkin, sillä bistron reilut 20 paikkaa olivat loppuunmyytyjä.

Asiakkaat toivat mannereurooppalaisessa hengessä omat viinipullot mukanaan. Valkoiset laitettiin Lempin kylmäkaappiin viilenemään ja punaiset nostettiin suoraan pöytään. Kokki lisäsi hyvää tunnelmaa kiertelemällä illan mittaan salissa ja vaihtoi muutaman sanan jokaisessa pöydässä.

Kaikesta tästä – ja ehkä jostain muustakin – oli tuloksena valtava puheensorina, keskustelua vieraisiin pöytiin ja pitkälle venynyt ilta.

Entä itse pääasia eli ruoka? Asiakkaat kiittelivät sitä vuolaasti ja ylisanojen kera. Alkuruokana oli viisi tuntia haudutettua tomaattikeittoa, pääruokana valinnan mukaan portobellorisottoa tai valkosipulikanatagliatellea ja jälkiruokana chili-suklaakakkua. Kaikki ajan kanssa, mietitysti ja suurella sydämellä tehtyinä. Myös asiakkaat huomasivat tämän ja arvostivat sitä.

Kun laitetaan yhteen unelmointi, uskaltaminen, heittäytyminen, epäitsekäs yhdessä tekeminen ja annetaan mahdollisuus ihmisten kokea asioita yhdessä, syntyy Bistro Amore. Unohtumaton elämys kaikille.

Kuka tahansa voi tehdä sen. Missä vain, milloin vain.

Mikä on sinun Bistro Amoresi?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija